Aspectibus


Uitleg bedrijfsnaam (branding) Aspectibus


Aspectibus

Aspectibus staat voor Academie voor SPECificeren en Trainingen In de B&U-Sector en is een vrij unieke naam zo blijkt. In de naam wordt benadrukt dat je bij Aspectibus, naast kennis over STABU-besteken, met name ook terecht kunt voor het specificeren van juridische en technische aspecten en aanpalende dienstverleningen. Het woord bestek is immers op zijn retour en staat voor een contract, een overeenkomst van aanneming van werk, in de TO fase, de vroegere besteksfase. Specificeren is namelijk niet meer een bezigheid die enkel in dat projectstadium aan de orde is.


Letters

In de naam  Aspectibus zijn een aantal letters ingekleurd die, na een aanpassing in de leesvolgorde, het woord STABU vormen, de roots van Aspectibus.


Kleur

In de gekozen kleurvarianten groen in de huisstijl van Aspectibus, is ook de link gedacht met de kleur die de Stichting STABU in het verleden ook in alle tinten en variaties gebruikt(e).


Lettertype

Het lettertype is een afgeleide van het door de stichting STABU oorspronkelijke, vanuit haar achtergrond, in 1986 gekozen militaire lettertype Stencil.


Uil in bedrijfslogo

In het bedrijfslogo is aanvullend gekozen voor het opnemen daarin van de wijze uil, waar ook Athena, de Griekse godin van de wijsheid en de kunst mee wordt vergezeld. Een uil ziet diepgang, hetgeen weer een brug is richting het 3d-modelleren en bimmen in de bouw. Achter de uil zit een schat aan informatie verborgen!

unsplash